Menneet esitykset

Hiirille puurovettä

Käsikirjoitus: Tuula Lahdenmäki Sisko Istanmäen romaanista Niin paljon parempi mies

Ohjaus: Kirsti Mäkelä

Näytelmä oli tilaustyö Seinäjoella 2016 järjestetyille Karjalaisille kesäjuhlille. Sen toteuttamista tuki Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahasto.
Hiirille puurovettä -näytelmä kertoo evakkoperheen ja eteläpohjalaisen perheen kohtaamisesta ja sopeutumisesta. Se on kotirintamanaisten selviytymistarina aikana, jolloin yhteiskunnan turvaverkossa oli paljon aukkoja. Hiirille puurovettä näyttää, miten pohjalainen yrittäjähenki ja karjalainen vilkkaus ja sosiaalisuus yhdessä tuottavat tulosta.
Käsikirjoitus perustuu eteläpohjalaisen kirjailijan Sisko Istanmäen esikoisteokseen Niin paljon parempi mies. Romaanin pohjalta tehty näytelmä oli kantaesitys, sillä kirjasta ei näytelmää ole ennen tehty, tv-elokuva kylläkin.

Rooleissa Mari-Johanna Knuutti, Katja Virkkunen, Samuli Koskela, Elias Orava, Ruut Särkijärvi, Kerttu Kråknäs, Aaro ja Anni Koskela, Konsta Nieminen/Samuli Rantanen, Riikka Koivisto, Hilkka Koskela, Raimo Mäki-Jaskari, Teemu Knuutti, Tarja Kalliomäki, Taina Särkijärvi, Pirkko Koski, Mikko Mäntylä, Anu Koskela ja Marja-Terttu Kosonen.
Koulukohtausvideolla esiintyivät Tomi Alkava, Aaro Koskela, Janina Lehtinen, Minttu Marttila, Kaisa Mäki, Elias Orava, Pihla Saari, Katariina Särkijärvi, Ellinoora Väkiparta, Anni Väliniemi, Suvi Ylkänen ja Hilkka Koskela.